VEISINKÖ KOIRANI HOITOLAAN?


Koirat ovat rakkaita perheenjäseniämme, mutta joskus ne tarvitsevat hoitopaikkaa. Koirahoitola on varteenotettava vaihtoehto, jos tuttavapiiristä ei sopivaa hoitajaa syystä tai toisesta löydy.

Millainen hoitola sopii minun koiralleni?


Koirahoitoloita on erilaisia, mutta niin on koiriakin. Tästä syystä on tärkeää löytää omalle koiralle sopiva hoitopaikka. Olisiko sopivin vaihtoehto täysin häkitön hoitola, jossa vieraat koirat ovat tekemisissä keskenään, vai tarvitseeko koira myös omaa rauhaa? Mikäli koirasi ei tule toimeen muiden koirien kanssa, ei häkitön hoitola ole turvallisin vaihtoehto. Entä toivotko karvaiselle perheenjäsenellesi hihnalenkkejä, vai kenties vapaata ulkoilua tarhassa? Myös ulkoiluun hoitolat tarjoavat erilaisia ratkaisuja.


Sopeutuuko koirani hoitolaympäristöön?

Onko koirasi ollut koskaan hoidossa ja tiedätkö kuinka se käyttäytyy vieraassa paikassa? Vaikka koira olisikin ollut joskus ystävällä tai sukulaisilla hoidossa  ja sillä on tuttuja koirakavereita, voi käyttäytyminen hoitolaympäristössä tulla yllätyksenä. Valtaosa koirista sopeutuu hoitolassa olemiseen hienosti ja niiden rento olemus saattaakin yllättää omistajan iloisesti. Kuten ihmislapset, myös jotkut koirat osaavat olla "vieraskoreita" ja niiden käyttäytyminen vieraassa paikassa on erilaista kuin omistajan läsnäollessa.


Mikäli koirasi ei ole ollut koirahoitolassa ja sen käyttäytyminen mietityttää, kannattaa hoitolaan mennä tutustumaan etukäteen. Erityisesti silloin, kun suunnitelmissa on pidempi hoitojakso, suosittelen lämpimästi harkitsemaan vaikka työpäivän mittaista hoitolakokeilua. Näin vältytään ikävimmiltä yllätyksiltä, joita mahdollisesti pidemmän hoitojakson aikana saattaisi tulla eteen.


Hoitolayrittäjät ovat tottuneet kaikenlaisiin karvakorviin. Ajoittainen levottomuus, haukkuminen ja jopa hetkellinen syömättömyys ovat suhteellisen normaaleja ilmiöitä, kun koira jätetään sille vieraaseen paikkaan. Vaikka suurin osa koirista pärjää koirahoitolassa hienosti, saattaa joillain yksilöillä reagoiminen vieraassa paikassa erossa omistajastaan olla hyvinkin voimakasta ja purkautua ei-toivottuna käyttäytymisenä, joka ei helpotu toivotulla tavalla. Tällaista käytöstä ovat esimerkiksi paikkojen tuhoaminen, jatkuva sisälle ulostaminen, taukoamaton haukkuminen tai muunlainen levottomuus, johon liittyy koiran kykenemättömyys rauhoittua. Koira saattaa jopa käyttäytymisellään vahingoittaa itseään.


Mikäli koirasi kärsii esimerkiksi eroahdistuksesta, voi sen oleminen hoitolassa olla erittäin hankalaa ja muodostua ikäväksi kokemukseksi kaikille osapuolille. On todella tärkeää olla avoin ja kertoa rehellisesti jo hoitopaikkaa tiedustellessa millainen koira on kyseessä. On myös syytä huomioida, että mikäli koira pureskelee rikki seiniä, vahingoittaa itseään ja/tai häiritsee merkittävästi käytöksellään muita hoidokkeja, voi hoitolan pitäjä pyytää omistajaa hakemaan koiransa pois kesken hoitojakson. Sopimusehdot kannattaa lukea huolellisesti läpi ennen hoitosopimuksen allekirjoittamista.

KOIRAKESKUS HÄRKÄPÄÄT

Millainen hoitola me olemme?


Koirakeskus Härkäpäät on hoitolana sekoitus kodinomaisuutta ja omaa rauhaa. Vahvuuksiamme ovat henkilökunnan kokemus ja ammattitaito, turvalliset ja toimivat tilat, sopivan kokoinen hoitola sekä upea miljöö loistavine ulkoilumahdollisuuksineen.


Meillä jokaisella hoidokilla on oma huilihuone rauhoittumista varten. Huoneissa on lämpöeristetyt luukut, joista koirat pääsevät omalle katetulle terassille. Olohuoneemme tarjoaa tilat rapsutteluhetkiä, sohvalla loikoilua ja leikkihetkiä varten. Suurella aidatulla piha-alueellamme koirat pääsevät  juoksemaan ja leikkimään vapaana, kaverin kanssa tai ilman. Huilihuoneiden ulkopuolella vietetty aika on meillä aina valvottua vahinkojen välttämiseksi.


Hoitolassamme on huone, joka on suunniteltu ensisijaisesti epäsosiaalisille koirille. VIP-tilaan kuuluu oma ulko-ovi ja -luukku, katettu terassi sekä 120 neliön ulkoilupiha. Lue lisää VIP-tiloistamme täältä.


Ulkona viihtyviä koiria varten meillä on kaksi osittain katettua 45 neliön ulkotarhaa, joissa on eristetyt Jämptin kopit. Ulkona voivat 

majoittua koirat, jotka eivät ole liian haukkuherkkiä. Ulkomajoitusta voi hyödyntää osittain tai koko hoitojakson ajalle. Lue lisää ulkotarhoistamme täältä.


Hoitolan varustelussa olemme huomioineet kaikenlaiset tarpeet.

  • Meiltä löytyy ilmalämpöpumppu, joka pitää hoitolan sisätilat mukavan viileänä kesällä ja juuri sopivan lämpöisenä talvella.
  • Hoitolalla on valvontakamerat, joilla pystymme tarkkailemaan hoidokkejamme myös silloin, kun emme ole fyysisesti läsnä.
  • Hygienisyyteen olemme panostaneet valitsemalla materiaalit, jotka ovat kestäviä ja helposti puhtaana pidettäviä. Tästä syystä koirien huilitiloissa ei ole kiinteitä kalusteita. 
  • Hoitolastamme löytyy jääkaappi ja pakastin koirien omia eväitä varten.
  • Puhelimessamme on WhatsApp, jolla lähetämme kuva- ja videoterveisiä koirasi lomasta.


Sopivan kokoinen hoitolamme takaa sen, että voimme panostaa yksilölliseen hoitoon. Me tunnemme asiakkaamme ja pidämme yhteyttä omistajaan koko hoitojakson ajan!

Kuinka Koirakeskus Härkäpäät sai alkunsa?


Siihen ei oikeastaan tarvittu kuin riittävän kovasti eläimiin ja erityisesti koiriin hurahtanut nainen, hitusen yllytyshulluutta sekä kannustava aviomies, niin sopan ainekset olivat valmiina.