KOIRAKESKUS HÄRKÄPÄÄT

Millainen hoitola me olemme?


Koirakeskus Härkäpäät on hoitolana sekoitus kodinomaisuutta ja omaa rauhaa. Vahvuuksiamme ovat henkilökunnan kokemus ja ammattitaito, turvalliset ja toimivat tilat, sopivan kokoinen hoitola sekä upea miljöö loistavine ulkoilumahdollisuuksineen.


Meillä jokaisella hoidokilla on oma huilihuone rauhoittumista varten. Huoneissa on lämpöeristetyt luukut, joista koirat pääsevät omalle katetulle terassille. Olohuoneemme tarjoaa tilat rapsutteluhetkiä, sohvalla loikoilua ja leikkiä varten. Suurella aidatulla piha-alueellamme koirat pääsevät  juoksemaan ja leikkimään vapaana, kaverin kanssa tai ilman. Huilihuoneiden ulkopuolella vietetty aika on meillä aina valvottua vahinkojen välttämiseksi.


Hoitolassamme on huone, joka on suunniteltu ensisijaisesti epäsosiaalisille koirille. VIP-tilaan kuuluu oma ulko-ovi ja -luukku, katettu terassi sekä 120 neliön ulkoilupiha. Lue lisää VIP-tiloistamme täältä.


Ulkona viihtyviä koiria varten meillä on kaksi osittain katettua 45 neliön ulkotarhaa, joissa on eristetyt Jämptin kopit. Ulkona voivat 

majoittua koirat, jotka eivät ole liian haukkuherkkiä. Ulkomajoitusta voi hyödyntää koko hoitojakson ajalle, tai vain osittain.


Hoitolan varustelussa olemme huomioineet kaikenlaiset tarpeet.


  • Meiltä löytyy ilmalämpöpumppu, joka pitää hoitolan sisätilat mukavan viileänä kesällä ja juuri sopivan lämpöisenä talvella.
  • Hoitolalla on valvontakamerat, joilla pystymme tarkkailemaan hoidokkejamme myös silloin, kun emme ole fyysisesti läsnä.
  • Hygienisyyteen olemme panostaneet valitsemalla materiaalit, jotka ovat kestäviä ja helposti puhtaana pidettäviä. Tästä syystä koirien huilitiloissa ei ole kiinteitä kalusteita. 
  • Hoitolastamme löytyy jääkaappi ja pakastin koirien omia eväitä varten.
  • Puhelimessamme on WhatsApp, jolla lähetämme kuva- ja videoterveisiä koirasi lomasta.


Sopivan kokoinen hoitolamme takaa sen, että voimme panostaa yksilölliseen hoitoon. Me tunnemme asiakkaamme ja pidämme yhteyttä omistajaan koko hoitojakson ajan!

Kuvia hoitolasta ja sen ympäristöstä

Kuinka Koirakeskus Härkäpäät sai alkunsa?


Siihen ei oikeastaan tarvittu kuin riittävän kovasti eläimiin ja erityisesti koiriin hurahtanut nainen, hitusen yllytyshulluutta sekä kannustava aviomies, niin sopan ainekset olivat valmiina.


Meillä on kahdeksan omaa koiraa, kaksi ranskanbulldoggia ja kuusi amerikanakitaa. Meidän ranskikset ovat pieniä ja helppoja seurakoiria, kun taas akitat ovat kookkaita ja luonteeltaan jopa erittäin vaativia vahti- ja saalisviettisiä oman perheen koiria. Ranskanbulldogit viihtyvät sisällä siellä missä ihmisetkin ovat.  Akitat puolestaan ovat itsenäisempiä ja viihtyvät hyvin ulkona. Toisaalta, myös ranskanbulldogit nauttivat olostaan ulkona aurinkoisena kesäpäivänä ja akitatkin kaipaavat toisinaan sisälle kuivaan petiin pötköttelemään.


Millaisessa paikassa pystyttäisiin hoitamaan näin erilaisia koiria niin, että ne saisivat tarvitsemansa huomion ja aktiviteetin, mutta samaan aikaan ympäristö olisi turvallinen ja akitoiden kohdalla  vierailta koirakontakteilta vältyttäisiin? 


Siitä se ajatus sitten lähti - millaiseen hoitolaan veisin omat koirani?

Kuvan portin takana olevalle pellolle rakensin unelmaani ensin vain mielessäni, sitten paperille ja lopulta se konkretisoitui aivan oikeaksi rakennushankkeeksi, jota en ole katunut päivääkään.


Sivujen päivitys on kesken. Pahoittelen niukkaa sisältöä.


Päivitetty 14.1.2023

Kuvia hoitolan vaiheista

Perustukset
Perustukset
Rakennus saapuu
Rakennus saapuu
Hoitolamme on Hirnu Oy:n rakentama. Rakennus tuotiin paikalle kahdessa osassa.
Olohuone
Olohuone
Huili-huone 5
Huili-huone 5
Pikkukäytävä
Pikkukäytävä
Olohuone
Olohuone
Ensimmäinen asiakkaani oli syksyllä 2021 Bingo-ranskis, joka toimi oivana pienenä seuramiehenä, kun kasasin huonekaluja.
Maalaushommia
Maalaushommia
Aviomieheni, Janne, toimii hoitolan omana timpurina ja talkkarina :)
Kohta rakennetaan terassia, aitoja ja katoksia
Kohta rakennetaan terassia, aitoja ja katoksia
Etuterassin rakennustyöt
Etuterassin rakennustyöt
Olemme Jannen kanssa itse rakentaneet hoitolaa ympäröivät terassit, katokset ja aitaukset.
Takaterassi
Takaterassi
Hoitolan pääty
Hoitolan pääty
Huoneiden 6, 7, 8 9 terassit
Huoneiden 6, 7, 8 9 terassit
Pihan muokkausta
Pihan muokkausta
VIP-tarhan rakentamista
VIP-tarhan rakentamista
Etuterassi sai kaiteen
Etuterassi sai kaiteen
Ulkotarhojen tekoa
Ulkotarhojen tekoa
Ulkotarhojen katoksen rakennusta
Ulkotarhojen katoksen rakennusta
VIP-tarha
VIP-tarha
VIP-tarha
VIP-tarha
Näkymä pellolta hoitolalle
Näkymä pellolta hoitolalle
Maalaustöitä
Maalaustöitä
Maalaustöitä riitti peräti syksylle 2022 asti. Itse kun tekee, on se kovin hidasta.