Tule tutustumaan tokoon ja rallyyn!

Mitä toko on?


Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoulutus, mutta yleisesti sillä tarkoitetaan myös tottelevaisuuskokeita.

Toko sopii kaiken kokoisille ja rotuisille koirille. Se on loistava harrastus mille tahansa koiralle ja sen omistajalle, sillä se sekä opettaa omistajaa käsittelemään koiraa, että myös vahvistaa omistajan ja koiran välistä yhteistyötä.

Tottelevaisuuskokeissa koiran koulutustasoa sekä koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä mitataan suorittamalla erilaisia liikesarjoja ja tehtäviä. Tokon tavoitteena on opettaa koiralle asiallista ja hallittua käyttäytymistä sekä ohjaajalle koiran käsittelytaitoja.

Mitä rally-toko on?


Rally-toko yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko sopii lajina kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille.


Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.Tärkeintä rally-tokossa on koiran ja ohjaajan iloinen yhteistyö!